Spännande start på SHL

För ett par veckor sedan drog hockeysäsongen igång på allvar i och med att den första omgången av SHL spelades. Trots att det bara spelats fem omgångar hittills har det redan bjudits på både dramatik och flera överraskningar.

Den stora överraskningen är förstås nykomlingen IK Oskarshamn som gör sin allra första SHL-säsong och som verkligen imponerat. 10 poäng av 12 möjliga på de fyra första matcherna innebar att laget gick upp i serieledning. Detta efter att man besegrade vårens SM-finalist Djurgården med 3-2.

Även säsongens andra nykomling i form Leksand har imponerat. Efter fem omgångar har dalalaget bara förlorat en match under ordinarie tid och finns med i toppen av tabellen.

Dock är det fortfarande över 45 omgångar kvar att spela, så vi får väl se hur länge nykomlingarna håller. Oavsett vad är det alltid kul när det kommer lag som rör om i grytan.

Odds på SHL

För dig som gillar betting på hockey och framför allt SHL är utbudet av odds mycket stort. Hos alla de stora bolagen finns ett stort utbud med en mängd olika marknader. Utöver slutresultat går det även att spela på hur många mål det blir i en match, när första målet görs, vilka spelare som gör målen och mycket mer.

Samtidigt har betting på hockey aldrig varit så tillgängligt som det är i dagsläget. Anledningen är förstås nätet där det går att hitta hundratals olika sajter som erbjuder odds och betting på hockey. Dessutom går det numera att hitta både bettingsajter och casino med enkel registrering. Tiden när man behövde pallra sig iväg ner till tipsbutiken för att lägga sitt spel är sedan länge förbi. Med hjälp av olika former av tjänster för livespel finns även möjlighet att spela på SHL-matcher i realtid när man sitter och kollar hemma i soffan.

Regerande mästarna favoriter

Med tanke på att säsongen inletts med så många överraskningar ska det bli mycket intressant att följa SHL det kommande halvåret. Mycket talar dock för att vi till slut kommer att få ungefär samma lag som förra året i semifinaler och final. Hos de allra flesta spelbolag är nämligen Frölunda favoriter till att ta sitt andra raka guld med Djurgården som finalmotståndare. Bakom de bägge lagen hittar vi vårens två övriga semifinalister i form av Luleå och Färjestad.

Men, när vi väl kommer till slutspel brukar det alltid hända oväntade saker. Om det blir så även den här säsongen återstår att se.