SHL – Svenska Hockey Ligan

shlStreama SHL för att se hur det går för de bästa lagen inom den svenska hockeyn. Vilket lag ska gå hela vägen i Svenska Hockeyligan SHL och bli svenska mästare denna säsongen?

Följ Svenska Hockey Ligan på TV och med streaming tjänster samt hos spelbolag som erbjuder live streaming i sin sportbook.

Är det Sydsverige som ska ta hem pokalen, har Norrland tappat greppet, eller ska det gamla anrika hockeylandskapet ta titeln? Eller är det dags för ett trendbrott nu? Tungviktarna Färjestad, HV71, Linköping och Frölunda vill nog ha ett ord med i leken. Om du hänger med hela vägen från september till maj får du svaret. Ett sätt att enkelt kunna hänga med i dramatiken är att använda sig av SHL stream.

Om Swedish Hockey League SHL

Säsongen 2015/16 gick Skellefteå fram som en ångvält i grundserien. Den här gången skuggades man dock av Frölunda och Linköping. I semifinalspelet blev det tungviktsmöten mellan Skellefteå AIK – Växjö Lakers respektive Frölunda – Luleå. Skellefteå och Frölunda tog sig till finalen och där lyckades göteborgarna kväsa norrlänningarna med 4-1 i matcher.

SHL säsongen 2016/17 drar igång traditionsenligt i september. Totalt spelas 52 omgångar. Nedan kan du läsa mer om de nyheter som infördes inför säsongen 2014/15.

Nyheter i Swedish Hockey League

SHL kommer att ha 14 lag, liksom HockeyAllsvenskan, från och med säsongen 2015/16. Det innebär att två ytterligare lag måste tillkomma till SHL efter säsongen. Detta åstadkoms enligt följande:
1. Ettan och tvåan i HockeyAllsvenskan spelar en matchserie om en direktplats till SHL (bäst av fem matcher).
2. Lag 3-8 i Hockeyallsvenskan spelar Slutspelsserien där lag 1-3 går till ”direktkval”.
3. I direktkvalet spelar förloraren i matchserien om direktplatsen tillsammans med lag 1-3 från Slutspelsserien samt två lag från SHL matchserier i bäst av sju matcher.

För slutspelet i SHL gäller samma regler som förra säsongen, nämligen: De sex bäst placerade lagen i grundserien går direkt till kvartsfinalspelet. Lag 7-10 får spela en extra matchserie sinsemellan där de två segrarlagen går till kvartsfinal och då får möta ettan respektive tvåan i grundserien. Genom detta koncept är det inte automatiskt slutspelat för de två lagen som placerar sig på 9-10 plats, vilket ger en extra krydda till det hela.

Läs mer om Hockeyligan på den officiella webbplatsen.

Om du är intresserad av att tippa på hockey så rekommenderar vi Dagensbetting.se som ger dig speltips varje dag.