Se NHL Awards och NHL-draften direkt

I förra veckan avslutades årets Stanley Cup och till slut blev det St Louis Blues som fick lyfta den åtråvärda bucklan. och det för allra första gången i klubbens historia. Detta efter att ha besegrat Boston Bruins med 4-3 i matcher i en mycket jämn finalserie. Att St Louis vann får ses som lite av en skräll med tanke på att laget knappast nämndes bland favoriterna inför Stanley Cup. Dessutom var det lagets första Stanley Cup-final på nästan 50 år.

Henrik Lundqvist kan vinna pris

Trots att Stanley Cup är färdigspelad är ändå inte NHL-säsongen 2018/19 riktigt slut ännu. Natten till torsdag 20 juni svensk tid går nämligen NHL Awards av stapeln i Las Vegas. Galan kommer bland annat att ledas av skådespelaren Jon Hamm, mest känd från TV-serien Mad Men. Sammanlagt kommer ett 20-tal olika priser att delas ut och flera svenska spelare har chansen att få motta priser.

Både Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes, och Henrik Lundqvist, New York Rangers, är nominerade till King Clancy Memorial Trophy. Priset tilldelas den spelare som visat bäst ledarskap både på och utanför isen och som dessutom gjort betydande humanitära insatser i samhället. Utöver det är även Victor Hedman nominerad till James Norris Memorial Trophy för bästa back. Samtidigt har Elias Pettersson chansen att vinna Calder Memorial Trophy för bästa rookie.

Tre svenskar topprankade i draften

För den som redan nu längtar till kommande NHL-säsong äger också den årliga NHL-draften rum till helgen. Natten till lördag 22 juni samt på kvällen samma dag kommer NHL-klubbarna i tur och ordning att få välja vilka spelare de vill ha i truppen till nästa säsong.

Hela tre svenska spelare finns med bland de sju högst rankade europeiska spelarna. Högst rankad är Brynäs back Victor Söderström, som är rankad trea. Där bakom är Skellefteås Philip Broberg rankad som femma och Djurgårdens Tobias Björnfot som sjua. Bland de europeiska målvakterna hittar vi också svenskt i topp. Där är nämligen HV71:s J20-målvakt Hugo Alnefelt rankad som tvåa.

Vill man inte missa dessa spännande hockeyhändelser går både NHL Awards och NHL-draften att se direkt i antingen Viasats hockeykanal, Viasat Hockey, eller online på Viaplay.