NHL på TV och streaming

nhlNHL är avgjort den bästa hockeyligan i världen. Det är NHL alla spelare siktar på. Några tar sig hela vägen till en storklubb och vinner Stanley Cup medan andra får sikta på att nå individuella meriter i sina klubblag. Detroit kommer alltid att vara med i förhandsdiskussionerna. Detsamma gäller Boston, Pittsburgh och några andra av de mest klassiska lagen. Kan det dock ändå vara läge för NY Rangers snart? Man har ju i varje fall den bäste målvakten i serien i vår svenske Henke Lundqvist. Se hur det går för lagen med NHL stream.

NHL Stream

Det finns två sätt att se NHL.

  1. Du köper ett abonnemang på Viasat. Viasat sänder mängder av matcher från NHL.
  2. Du prenumererar på Viaplay.

Om NHL

Vi har och har haft mängder av kända svenska spelare i NHL. Nicklas Lidström, som tagit hem hur många titlar som helst. Både individuellt och med sitt lag Detroit Red Wings. Eller vad sägs om målvakten Henrik Lundqvist (NY Rangers), som tog hem den prestigefyllda Vezina Trophy för säsongen 2011/12. Centern Nicklas Bäckström (Washington Capitals), den spelskicklige centern Henrik Zäta Zetterberg (Detroit Red Wings), bröderna Daniel och Henrik Sedin (Vancouver Canucks) och backjätten Erik Karlsson (Ottawa Senators).

Säsongen 2013/14 var en riktigt spännande säsong där framför alla svenska Henke Lundqvist-fans hade mycket trevligt framför TV:n, åtminstone fram till finalen. I grundserien var Boston Bruins klart bäst. Colorado Avalanche, Anaheim Ducks, St Louis Blues och San José Sharks skuggade. Boston rök dock redan i kvarten mot Montreal och Colorado fick se sig besegrade redan i åttondelen. San José rök mot LA Kings i åttondelen och i kvarten var Kings för svåra för Anaheim.

Genom historien är det dock de två kanadensiska lagen Montréal Canadiens och Toronto Maple Leafs som har varit mest framgångsrika. Canadiens har totalt 24 NHL-segrar medan rivalerna från Toronto har samlat på sig 13 inteckningar i Stanley Cup. Det bästa amerikanska laget återfinns på tredje plats på listan. ”Svensklaget” (under de senaste 20 åren har en hel drös svenskar spelat i laget) Detroit Red Wings har vunnit elva Stanley Cup.

Lagen och divisionerna

30 lag ingår i NHL. Lagen är uppdelade i två konferenser och sex divisioner. Varje lag spelar 82 matcher i grundserien. De åtta bästa lagen i respektive konferens går vidare till slutspel om Stanley Cup. Man börjar med åttondelsfinaler. Alla matcher i slutspelet avgörs i bäst av sju möten. Serien börjar i september och avslutas i början av april. Om det blir jämnt i slutspelsmatcherna kan NHL-säsongen avslutas långt in i juni.

Eastern Conference – Metropolitan Division
Här hittar du topplag som New York Rangers, Philadelphia Flyers och Pittsburgh Penguins.

Atlantic Division
I denna division hittar du några av de absolut bästa lagen, som Detroit Redwings, Toronto Maple Leafs och Boston Bruins.

Western Conference – Central Division
I den ”västra divisionen” är Chicago Blackhawks och Colorado Avalanche ett par av de populäraste lagen.

Pacific Division
På västkusten i Pacific Division hittar vi välkända namn som San Jose Sharks, Calgary Flames och Anaheim Ducks.

Du kan läsa mer om divisionerna och alla lag genom att gå till NHL.com. Besök även Juniorhockeyradio.com för mer matnyttigt om Canadas hockeylag.