HockeyAllsvenskan

hockeyallsvenskanDu kan se alla matcher för alla klubbar i Hockeyallsvenskan säsongen 2017/18 med ett abonnemang på CMore. Vill du ha större frihet och kunna se matcher var som helst och när som helst kan du med fördel välja ett paket för Hockeyallsvenskan stream.

Inför varje säsong av HockeyAllsvenskan är den stora frågan alltid vilka av de klassiska lagen som ska ta steget upp till Elitserien.

På senare år har det dock blivit en och annan skräll. Växjö Lakers tog till exempel steget upp till Elitserien inför säsongen 2011/12 och Örebro stod för samma otippade bedrift säsongen 2012/13. Den grymmaste bravaden stod dock Leksand för säsongen 2015/16 i HockeyAllsvenskan. Episkt!

Om HockeyAllsvenskan

De senaste åren har HockeyAllsvenskans status höjts något enormt. För några år sedan var HockeyAllsvenskan svensk hockeys bakgård, Men nu är intresset nästan lika stort som det är för Elitserien. Hade lagen bara haft större arenor hade publiksnittet säkert närmat sig det som råder för Elitserien.

HockeyAllsvenskan har haft mängder av olika konstruktioner genom åren. Vanligast har varit att Allsvenskan har spelats under våren i en rak serie med de lag som placerade sig bäst i höstens Division 1-serier. Det var säsongen 2005/2006 som den nuvarande strukturen infördes. Strukturen ändrades förra säsongen ganska radikalt och det är numera knepigare att ta vägen upp till SHL.

Läs mer om Hockeyallsvenskan på den officiella webbplatsen.