Följ Stanley Cup-dramat via streaming

Världens bästa hockeyliga, NHL, är nu inne i slutfasen och om en dryg månad vet vi vilket lag som kommer att få lyfta den åtråvärda bucklan. I dagsläget har vi kommit fram till kvartsfinalerna i Stanley Cup-slutspelet med flera riktigt jämna matchserier. Som så många gånger förra har årets Stanley Cup bjudit på en hel del överraskningar.

Den absolut största överraskningen är förstås att Columbus Blue Jackets slog ut Tampa Bay Lightning i åttondelen med 4-0 i matcher. En stor skräll med tanke på att Tampa Bay var helt överlägsna i grundserien. Laget vann 62 av 82 matcher och tog hela 21 poäng mer än nästa bästa lag. Columbus däremot gick vidare med nöd och näppe som åttonde lag i Eastern Conference.

Inte heller fjolårets Stanley Cup-vinnare, Washington Capitals, lyckades ta sig förbi åttondelsfinalen. Laget förlorade mot Carolina Hurricanes efter en jämn matchserie som inte avgjordes förrän i sjunde matchen och det i den andra övertidsperioden.

I Western Conference har det också bjudits på överraskningar. Nashville Predators, som vann Central Division, samt Calgary Flames, som vann Pacific Division, slogs nämligen bägge ut i åttondelsfinalen.

Detta gör att årets Stanley Cup-slutspel är vidöppet. Ställningen i kvartsfinalerna är för närvarande följande:

Boston–Columbus 1-2
New York Islanders–Carolina 0-3
St Louis–Dallas 2-2
San Jose–Colorado 2-1

Se alla matcher live

Till skillnad mot förr i världen när man behövde parabol och liknande för att se NHL är allting idag mycket mer tillgängligt. Via streaming går det nämligen att se alla matcher i Stanley Cup-slutspelet. Hos Viaplay får du alla Stanley Cup-matcher och du behöver inte missa en enda sekund.

Vill man ha en riktig dos hockey väntar en riktig uppesittarkväll eller snarare uppesittarnatt till helgen. Natten till lördag sänder Viaplay två högintressanta Stanley Cup-kvartsfinaler. Kl 01:05 spelas den fjärde matchen mellan Carolina och NY Islanders, där Carolina med en seger går vidare till semifinal. Lite senare på natten, kl 03:35 spelas den femte matchen mellan St Louis och Dallas.

När kvartsfinalerna är färdigspelade väntar förstås också semifinaler eller rättare sagt Conference-finaler och så småningom också Stanley Cup-finalen. Så det finns med andra ord mycket hockeygodis kvar att ta del av för den som vill och allt går som sagt att se live via streaming.