Följ de svenska NHL-stjärnorna via streaming

Sommaren börjar så sakteliga gå mot sitt slut, vilket innebär att det snart är höst och framför allt att hockeysäsongen 2019/20 drar igång. I mitten av september är det nedsläpp i SHL. Men, ännu viktigare är förstås att NHL inleds ett par veckor senare. Till glädje för alla svenska hockeyfans går det faktiskt att se NHL även i Sverige.

Den 8 och 9 november spelar nämligen Tampa Bay Lightning och Buffalo Sabres ett dubbelmöte i Globen. I Tampa Bay spelar ju som bekant Victor Hedman, som under de senaste säsongerna varit en av NHL:s absolut bästa backar. I Buffalo Sabres finns inte mindre än fyra svenskar. Framför allt backen Rasmus Dahlin, som av många ses som Sveriges nästa stora stjärna i NHL. Men, utöver det även målvakten Linus Ullmark samt forwardarna Marcus Johansson och Johan Larsson.

Svenska spelare heta i NHL

Att säga att det går bra för våra svenska spelare i NHL är ingen underdrift. För närvarande har i stort sett varje NHL-lag minst en svensk spelare och vid sommarens all-star-match fanns inte mindre än fyra svenska spelare med på isen.

New York Rangers målvakt Henrik Lundqvist, Erik Karlsson, back i San Jose Sharks, Gabriel Landeskog, forward i Colorado Avalanche och så givetvis Elias Pettersson. Vancouver Canucks forward gjorde minst sagt en bra debutsäsong. Förutom att bli uttagen i all star-laget vann han också Calder Memorial Trophy för årets rookie vid NHL Awards.

Se alla matcher i NHL

Vill man inte missa någonting av den kommande NHL-säsongen går det att se alla matcher på  Viaplay via streaming. Grundserien drar som sagt igång i början av oktober och håller sedan på fram till i början av april.

Efter grundseriens totalt 82 omgångarväntar som vanligt ett spännande Stanley Cup-slutspel. Här möts de allra bästa lagen och vilket lag som vinner den åtråvärda bucklan vet vi någon gång i mitten av juni. Stanley Cup-slutspelet går förstås även det att se på Viaplay.