CHL på TV och streaming

champions hockey leagueCHL är en ny mästarserie för de bästa klubblagen i europeisk hockey (med undantag för lagen i KHL). Ligan är en seriös satsning för att kunna konkurrera något med just KHL. Men det är lika mycket ett koncept för att ge de bästa lagen i Europa mer matchning mot bra motstånd. Det är totalt 48 klubbar som deltar i CHL så uppslutningen är inte alls dålig.

CHL är den senaste i raden av europeiska ligor och många ställer sig säkert frågan om det här konceptet ska bli mer långlivat än de tidigare. Vi tror det. För det första står en rad storklubbar (däribland många svenska) bakom serien och för det andra är CHL sanktionerat av det internationella ishockeyförbundet.

Live stream CHL

Idag är det bara SVT och Eurosport 2 som sänder CHL på TV och det enbart några enstaka matcher här och där. Om du kunna se alla matcher med ditt svenska favoritlag finns ett par alternativ och det är att skapa ett spelkonto hos ett spelbolag. Via den här sajten kan du med bara 100 kr på ditt spelkonto se hur mycket CHL stream du vill med alldeles utmärkt kvalitet.

CHL – idé och koncept

Champions Hockey League ägs och drivs av The European Ice Hockey Club Competition AG. Det är ett schweiziskt bolag som ägs av sex hockeyligor (däribland SHL), det internationella förbundet samt 26 klubbar.

De 26 ägarklubbarna har lite av en gräddfil till CHL i och med att de är garanterade en plats i gruppspelet. Det enda som kan göra att en ägarklubb inte kommer med i gruppspelet är att klubben inte spelar i den högsta divisionen i den inhemska hockeyn.

De 48 deltagande klubbarna deltar utifrån tre olika licenser, nämligen:
A-licens: De 26 ägarklubbarna (sex från respektive Sverige och Finland, fyra från respektive Tyskland, Schweiz och Tjeckien samt två från Österrike)
B-licens: Klubbar som vinner det inhemska mästerskapet alternativt grundserien
C-licens: Wild cards som delas ut till mästarna samt grundserievinnarna i Norge samt mästarna i Slovakien, Frankrike, Danmark och Storbritannien.

Svenskt deltagande i CHL

Sverige har sex klubbar bland de 26 som har A-licens. Det handlar om Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Linköping och Luleå. Dessutom är SM-segraren och segrare av grundserien med i ligan.

Så här spelas CHL

I gruppspelet finns 16 grupper med tre lag i varje grupp. Alla gruppvinnare kvalificerar sig till slutspelet som börjar i november och avslutas med final i början av februari.