Ovechkin köpte lotter till rekorddragningen i Powerball


Alexander Ovechkin är ingen fattig man. Han tjänar över 80 miljoner kronor per år och vill ha mycket mer.

Inför rekorddragningen på det amerikanska Powerball-lotteriet i januari köpte den ryske NHL-stjärnan lotter i hopp om att öka sin förmögenhet ytterligare.

Helgen innan rekorddragningen sågs Alexander tillsammans med sin pappa Mikhail i Washington. De var inne i en butik för att spela ett par rader till den omtalade dragningen. Då fick ett av hans fans syn på dem och tog en bild som snabbt spreds på sociala medier.

– Det var en rolig grej. Varför behöver man ta en bild på mig? Jag tycker det är helt galet. Alla människor är galna, sade Alex om lottohysterin i USA.

Men varken Alexander eller någon annan spelare lyckades pricka in alla de vinnande numren och jackpotten klättrade till vad som idag är den största jackpotten som någonsin lottats ut i lottovärlden – 1,5 miljarder dollar, vilket motsvarar drygt 12 miljarder kronor.

”Om jag vinner får ni veta det”

Alexander som nyligen blev den första ryssen att nå 500 mål i NHL sade att han var redo för ett nytt försök att vinna 1,5 miljarder dollar. Oddsen att han eller någon annan skulle vinna jackpotten var 1 på 292,2 miljoner, men han visste att chansen att han skulle vinna jackpotten var minimal.

* Jag kommer att köpa några lotter, men chansen att jag vinner är minimal. Men om jag mot förmodan gör det kommer ni alla att få veta det, sade Alexander efter träningen med Washington Capitals.

Varför köpte ryssen en lott i första hand? Alexander har fem år kvar av hans tretton år långa kontrakt som är värt $124 miljoner. Kontantvinsten i Powerball var värderad till 930 miljoner dollar, så det är förståeligt varför även han ville ge turen en chans.

Om han hade vunnit rekordjackpotten skulle det ha multiplicerat saldot på hans bankkonto nio gånger. Om han mot alla odds hade vunnit jackpotten, skulle han då lämna NHL och köpa en privat ö? Eller skulle han köpa sitt eget NHL-lag? Med så mycket pengar är möjligheterna oändliga.

Om även du vill ge turen en chans på Powerball, då finns det många sätt att spela från Sverige. Hos VinnStort kan man som svensk köpa lotter till världens största lotterier.