Hockeyallsvenskan stream

live stream hockeyallsvenskanInför varje säsong av HockeyAllsvenskan är den stora frågan alltid vilka av de klassiska lagen som ska ta steget upp till Elitserien. På senare år har det dock blivit en och annan skräll. Växjö Lakers tog till exempel steget upp till Elitserien inför säsongen 2011/12 och Örebro stod för samma otippade bedrift säsongen 2012/13. Säsongen 2013/14 i HockeyAllsvenskan kan bli mycket spännande. I år finns lag som Djurgården, Malmö och Södertälje med. Se hur det går med HockeyAllsvenskan stream.

Spela på matchen? bet365Bäst odds – 1500 kr bonus Betfair350 kr riskfritt

HockeyAllsvenskan stream

Det finns två sätt att se HockeyAllsvenskan stream.
hockey Du köper ett abonnemang på Viasat. Viasat sänder mängder av matcher från HockeyAllsvenskan. Just nu: Prova hela Viasats utbud gratis i tre månader via den här länken.
hockey på datorn Du prenumererar på Viaplay. Det kostar någon eller några hundralappar i månaden.

 

Om HockeyAllsvenskan

De senaste åren har HockeyAllsvenskans status höjts något enormt. För några år sedan var HockeyAllsvenskan svensk hockeys bakgård, men nu är intresset nästan lika stort som det är för Elitserien. Hade lagen bara haft större arenor hade publiksnittet säkert närmat sig det som råder för Elitserien.

HockeyAllsvenskan har haft mängder av olika konstruktioner genom åren. Vanligast har varit att Allsvenskan har spelats under våren i en rak serie med de lag som placerade sig bäst i höstens Division 1-serier. Det var säsongen 2005/2006 som den nuvarande strukturen infördes.

De lag som placerar sig som 1-3 kvalificerar sig till spel i Kvalserien till Elitserien. Lagen som placerar sig som 4-7 får spela ”förkval” om den sista platsen till Kvalserien. De två lag som hamnar sist i tabellen får spela ”kval till HockeyAllsvenskan” mot de lag som gjort bäst ifrån sig i Division 1-serierna. Kvalserien till Elitserien består totalt av sex lag – fyra från HockeyAllsvenskan och två från Elitserien.

I Kvalserien till Elitserien 2013/14 spelade Timrå (från Elitserien), Rögle (från Elitserien), Leksand, Västerås, Örebro och Karlskoga. Örebro tog hem serien i stor stil medan Leksand kom på andra plats. Dessa två lag tog alltså elitserieplatserna.

Lagen i Hockeyallsvenskan säsongen 2013/14

Almtuna IS
Asplöven HC
IF Björklöven
Djurgårdens IF
BIK Karlskoga
Karlskrona HK
Malmö Redhawks
Mora IK
IK Oskarshamn
Rögle BK
Södertälje SK
Timrå IK
IF Troja/Ljungby
VIK Västerås HK

Läs mer om Hockeyallsvenskan på den officiella webbplatsen.