Hockey streams lördag 21 oktober


Helgen vecka 42 bjuder på fem matcher på lördagen den 21 oktober. Bland annat ska serieledande Färjestad upp i ringen för att försöka fortsätta sin fantastiska inledning på säsongen. Dessutom har vi ett bottenmöte mellan Brynäs och Mora att följa. Vilket av lagen ska ta steget upp från de nedre regionerna?

Tabellen är klart haltande men vi kan redan skönja några tydliga grupperingar. Färjestad, Växjö och Djurgården går som tåget medan det är vissa lag som underpresterar och vissa som helt enkelt får slåss om att hänga kvar.

Alla de fem matcherna vi presenterar nedan kan du se hos CMore på datorn, TV:n, mobilen eller surfplattan. Klicka här för att få mer information om hur du gör för att se fajterna.

Luleå – Växjö

Luleå imponerar inte särskilt. Visst, man hade Färjestad i den senaste fajten och det är ingen lätt match. Växjö går å andra sidan riktigt bra – precis enligt förhandstipsen – men förlusten mot Malmö svider nog. Grundtipset måste bli att Växjö slår tillbaka, men det blir förmodligen en tajt historia.

Frölunda – Skellefteå

Skellefteå tar turen till Göteborg för att försöka bygga vidare på viktorian mot Linköping i torsdags. Lätt blir det inte. Frölunda har nämligen tre raka (inklusive vinsten på straffar mot Mora senast). Det finns väl dock en risk för lite trötta ben i hemmalaget.

HV71 – Rögle

Efter att ha varit helt uträknade i början av serien har Rögle nu tre raka vinster. Att man släpper in mängder av mål är dock något som förmodligen kommer att straffa sig på sikt. HV71 kommer från 2-6 mot Örebro hemma. Kan vi räkna med en målfest i Jönköping på lördagseftermiddagen?

Örebro – Färjestad

Lördagens toppmöte hittar vi i Örebro – Färjestad. Färjestads säsongsinledning är inget annat än imponerande med åtta trepoängare på elva matcher och hela 44 gjorda mål. Örebro har också gjort det bra. Framför allt håller defensiven högsta klass. Det här blir lite av ett mandomsprov för Örebro. Kan de klara av Färjestad i den formen värmlänningarna är i just nu?

Brynäs – Mora

Efter tio spelade omgångar har både Brynäs och Mora sex förluster. Målskillnaden är i princip identisk (21-36 respektive 21-38) och det ser verkligen inte bra ut för något av lagen. Det här blir ett måstemöte för båda lagen och framför allt Mora behöver ta åtminstone en pinne för att inte halka efter i tabellen redan innan en femtedel av säsongen är spelad.