Hockey på TV och dator v 40


Vi är nu 5-6 omgångar in i SHL säsongen 2017/18 och det går väl redan nu att dra några slutsatser. En tydlig slutsats är att HV71 fortsätter visa mästarform. En annan är att Växjö är i storslag och garanterat kommer utmana hela vägen in i mål. Tillsammans med Färjestad har HV71 och Växjö skapat ett litet försprång gentemot övriga lag, även om Malmö kan ta sig in i trion om man vinner sina hängmatcher.

En annan slutsats är att Rögle kommer att få svårt att hålla sig på säker mark under säsongen. Andra lag som känns svaga, åtminstone så här i säsongsinledningen, är Örebro och Brynäs. Annars är väl det lag som är tippat som jumbo i SHL 2017/18 och det är nog riktigt. Det känns som det saknas kvalitet i truppen. Det är dock lite svårt att värdera lagets första månad. Man har stått upp ganska väl mot på pappret bättre lag och det är ett positivt tecken.

Två omgångar

Nu i veckan är det spelledigt måndag-onsdag, men sedan är det näst intill full omgång torsdag (5 oktober) kväll. Här har vi bland annat ett tungviktsmöte i Skellefteå – HV71 att se fram emot. Ska HV71 kunna plocka ytterligare tre poäng? Det blir tufft uppe i Skellefteå Kraft Arena, men såsom smålänningarna har startat serien är väl allt möjligt. Se matchen med SHL stream live på TV:n eller en mobil skärm.

En annan batalj att se fram emot är Malmö – Färjestad. Såsom de båda lagen har inlett serien känns det som att det kan bli en mycket fartfylld och målrik match. Det blir nog inte 15 mål, som i Skånederbyt mot Rögle, men oddssättarna kommer nog inte direkt sätta en under/över-lina på 5,5 mål!

På fredag den 6 oktober smäller det i Saab Arena då hemmalaget Linköping tar emot Örebro. Sedan delas nästa omgång upp över lördag och söndag.

På lördag har Skellefteå ytterligare en hemmamatch, nu mot Malmö medan HV71 tar sig nedåt i landet för att möta Mora. Klassikermötet är Frölunda – Luleå. Den här matchen är kanske viktigare än den ser ut på pappret. De här båda lagen vill visa att en placering kring platserna 9-10 inte är acceptabel och då gäller det att visa klassen.

Hockeyallsvenskan v 40

I Hockeyallsvenskan spelas ett helt gäng matcher under veckan. Det är bara måndag, torsdag och söndag som det är spelledigt. Bland de på pappret största matcherna märks Timrå – AIK och Björköven – MODO (båda kl. 19:00 onsdag den 4 oktober) och Södertälje – Timrå kl. 15:15 lördag den 7 oktober.