CHL stream


Champions Hockey League (CHL) spelades första säsongen 2014/15 och innevarande säsong är alltså den andra i ordningen. I finalen förra säsongen vann Luleå HF över Frölunda i finalen så vi har alltså en svensk titelförsvarare.

CHL är en ny mästarserie för de bästa klubblagen i europeisk hockey (med undantag för lagen i KHL). CHL är en seriös satsning för att kunna konkurrera något med just KHL, men lika mycket ett koncept för att ge de bästa lagen i Europa mer matchning mot bra motstånd. Det är totalt 48 klubbar som deltar i CHL så uppslutningen är inte alls dålig.

Se CHL exklusivt hos Leo Vegas – se erbjudande här!

CHL är den senaste i raden av europeiska ligor och många ställer sig säkert frågan om det här konceptet ska bli mer långlivat än de tidigare. Vi tror det. För det första står en rad storklubbar (däribland många svenska) bakom serien och för det andra är CHL sanktionerat av det internationella ishockeyförbundet.

Live stream CHL

Idag är det bara SVT och Eurosport 2 som sänder CHL på TV och det enbart några enstaka matcher här och där. Om du kunna se alla matcher med ditt svenska favoritlag finns bara ett alternativ och det är att skapa ett spelkonto på LeoVegas. Via den här sajten kan du med bara 100 kr på ditt spelkonto se hur mycket CHL stream du vill med alldeles utmärkt kvalitet. Få ett exklusivt erbjudande via länken ovan.

CHL – idé och koncept

Champions Hockey League ägs och drivs av The European Ice Hockey Club Competition AG. Det är ett schweiziskt bolag som ägs av sex hockeyligor (däribland SHL), det internationella förbundet samt 26 klubbar.

De 26 ägarklubbarna har lite av en gräddfil till CHL i och med att de är garanterade en plats i gruppspelet. Det enda som kan göra att en ägarklubb inte kommer med i gruppspelet är att klubben inte spelar i den högsta divisionen i den inhemska hockeyn.

De 48 deltagande klubbarna deltar utifrån tre olika licenser, nämligen:
A-licens: De 26 ägarklubbarna (sex från respektive Sverige och Finland, fyra från respektive Tyskland, Schweiz och Tjeckien samt två från Österrike)
B-licens: Klubbar som vinner det inhemska mästerskapet alternativt grundserien
C-licens: Wild cards som delas ut till mästarna samt grundserievinnarna i Norge samt mästarna i Slovakien, Frankrike, Danmark och Storbritannien.

Svenskt deltagande i CHL

Sverige har sex klubbar bland de 26 som har A-licens. Det handlar om Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Linköping och Luleå. Dessutom är Växjö Lakers med som SM-segrare och Skellefteå som segrare av grundserien.

Så här spelas CHL

I gruppspelet säsongen 2015/16 finns 16 grupper med tre lag i varje grupp. Alla gruppvinnare kvalificerar sig till slutspelet som börjar i november och avslutas med final i början av februari. Här är alla matchdatum för säsongens upplaga av CHL.

Gruppspel
20-21 augusti
22-23 augusti
27-28 augusti
29-30 augusti
3-4 september
5-6 september

Slutspel
Åttondelar spelas i november
Kvartsfinaler spelas i december
Semifinaler spelas i januari
Final spelas i februari

Grupper och lag i CHL 2015/16

Grupp A
Bern
Linköping
IFK Helsinki

Grupp B
Tappara Tampere
EV Zug
Djurgården

Grupp C
Red Bull Salzburg
HV 71
SönderjyskE Vojens

Grupp D
Skellefteå
Bili Tygri Liberec
HK Nitra

Grupp E
HC Davos
Dynamo Pardubice
Färjestad

Grupp F
HC Litvinov
Espoo Blues
Grenoble

Grupp G
Black Wings Linz
Dusseldorf
TPS Turku

Grupp H
Red Bull Münich
KAC Klagenfurt
HC Kosice

Grupp I
Adler Mannheim
Vitkovice Ostrava
Neman Grodno

Grupp J
Kärpät Oulu
Vienna Capitals
Krefeld Pinguine

Grupp K
Lukko Rauma
Luleå HF
Fribourg-Gotteron

Grupp L
Ocelari Trinec
KaIPa Kuopio
Stavanger Oilers

Grupp M
Sparta Prag
Geneve-Servette
Storhamar Hamar

Grupp N
Frölunda
JYP Jyväskylä
Sheffield Steelers

Grupp O
Växjö Lakers
ERC Ingolstadt
Braehead Clan

Grupp P
ZSC Lions Zürich
Eisbären Berlin
Gap Rapaces